2013-01-31

2,2

2,2 kilo ner efter en vecka. Då har jag inte tränat alls, förutom en ynka promenad, samt syndat lite väl mycket med mörk choklad och nötter. 2,2 kilo är en fis i rymden, mycket fläsk som ska bort, men ändå.

6 kommentarer:

blue_swede sa...

Wow! Typ LCHF-tricket, strikt? Vad har du käkat, och hur? Var det jobbigt/svårt/hungrigt? Blir man schleten, trött och energilös? Nyfiken/sugen att prova bli av med lite späck här med!

Six sa...

Jaa du, vad käkar jag.. Vaknar ju inte förrän vid den tiden vanligt folk har 'lunch', då har det väl blivit äggröra, bacon. Eller kokt ägg med majonnäs 2-3 st. Inte min favvo, men det mättar bra. För att få lite knaprigt till har jag mulat i mig röd paprika. Som är min nya last. Middagen har blivit köttbullar/biffar, gryta på köttfärs, lite kidneybönor, paprika mm... Kyckling med nån sås och grönsaker.

Det svåra är ju tillbehören. Speciellt när man inte kan laga mat... Till köttbullarna körde jag broccoli istället för potatis, typ. Och till det en 'sås' bestående av creme fraiche som jag pressat ner 2 vitlöksklyftor i.
Gjorde sallad en dag. Med bacon, tomat, ruccola, sån salladsost som ligger i nåt gott flöt på burk, paprika, man kan även trycka i lite kyckling... Jag är ju inte så kräsen. Visst finns det lyxigare mat att göra, finns ju massor med recept överallt. Men orka. ;)

Ibland är det lurigt att få till nog mycket fett. Är ju det man blir mätt av. På kvällarna har det väl blivit lite natutella paranötter och det senaste jag kommit på... Jordnötssmör! Hittade med 14g kolhydrater på 100 g och de är ju ändå rätt okej. Man trycker ju inte i sig hela burken, utan sitter och sippar på en sked.

Men det fina är ju att det vanliga godissuget har försvunnit... Tog typ 2 dar! Och så tycker jag man blir sådär 'bra' mätt. Inte så där matkoma-proppmätt som man har blivit förr. Trött och orkeslös? Nä inte mer än vanligt. :)

Blev ju en hel roman det här. Funderar på lite negerbollar till kvällen.... ;)

Six sa...

Och jag har syndat lite med mörk choklad också,85% kakao, men som sagt känner inte samma sug längre. Ibland har det blivit 2-3 finncrisp med ett tjockt lager bregott extrasaltat. Måste vara det godaste som finns!

Six sa...

Och man kan även knapra på några otskivor om man blir hungrig. Eller min andra last: kall prinskorv!!!

blue_swede sa...

Låter ju grymt gott, förutom att det ger effekt då, härligt! Jag har bara noll inspiration att komma på maträtter jag är sugen på, och mataffärerna här i SH tar effektivt bort varenda liten uns av matglädje, i min bok. Padda inslagen i gladpack? Levande fisk? Travar med hönsfötter? Kött i högar där alla kunder rotar fram sina favoritbitar med händerna? Nä. Näääää!
Kör på nu, bra start! Åsså ut och wobbla lite! ;)

(Sorry, du bjöd på den ju... ordet är bara sååå härligt bildligt i sammanhanget!!!)

Six sa...

Jorå, jag var ute och wobblade lite senast igår. Det skvalpade fint :)