2012-08-17

Segt

Åh  vad segt allting går. Borde vekligen ta mig i kragen en smula hårdare inför den här så kallade studiestarten. Den 27:e brakar det loss. Inleder med en lång tågresa den 28:e upp till lärosätet i Norrland. Charmen med att studera på distans; behöva  åka hundra mil med tåg för att deltaga i "terminsträffar". Trodde inte den första av dessa träffar skulle äga rum så snart, men jodå.
Borde kontakta CSN och kolla så det inte blir nåt strul med cash hit och dit, är ju inskriven på the almighty Arbetsförmedlingen fram till den 24:e. Sen slipper jag dem! Fatta vilken känsla! För er vanliga dödliga kanske detta låter underligt, men för mig som haft med denna korkade instans att göra i stort sett hela mitt vuxna liv, känns det som, hittar inte ord stora nog, att slippa dem. Äntligen!

Så jag borde ju vara rätt nöjd nu kan man tycka. Bah. Ni känner väl mig. Och om i inte gör det; jag är aldrig nöjd. Jag vill fortfrande flytta till Stockholm, vilket verkar vara det omöjligaste man kan önska sig. Som sagt, ingen som vill byta en lägenhet i huvudstan mot en i fiskarstan Kan jag ju förstå. Men ändå. Nån korkad jäkel som ska gå på Chalmers eller liknande. Men icke. Däremot blir jag överöst (nåja) med bytesförslag i Malmö och Visby och såna plejs. Tack men nej tack.

Samt det här dilemmat med karln. Han bor tio mil från Stockholm, knegar och är varannanveckasfarsa till två små illbattingar på sju respektive tio år. Han vill att jag ska bo där. Det vill inte jag. Har varit där och träffat kidsen flera gånger, men två-tre dagar i stöten räcker bra, känns det som. Och det där eländet till "stad"... Varför bo så nära Stockholm men ändå så långt ifrån? Jag bara frågar.
Hade gärna velat komma lite närmare men inte för nära. You get? Är ju bara en tmme med tåg från storstan till hans by. Kostar typ en hundring. Annat det än att sitta och åka X2000 för hutlösa summor.

Så. vad är det mer jag inte är nöjd med? Min fettiga uppenbarelse. Inget nytt, men ändå. För två (eller var det tre?) år sen sa jag att jag absolut INTE tänkte genomlida en sommar till som fetto... Jo just. Här sitter jag, fettigare than ever.
Vad finns det mer att gnälla på i dagsläget? Givetvis min totala brist på pengar. Det är så tråkigt. Ber till högre och lägre makter om att det ska rassla till med nån lottovinst eller liknande. Och gud hör bön, härom veckan vann jag 99 kronor.
Hörde rykten om en bekants bekant som varit ett nummer ifrån 120 miljoner och istället kammat hem 27000. Inte illa det, men åh vad man skulle svurit.
I alla fall jag.

5 kommentarer:

blue_swede sa...

Jag tror att du kommer att vara grymt mest taggad i din "klass" (heter det fortfarande klass när man går en utbildning på distans?), hoppas utbildningen inte är för enkel så att du tappar peppen och blir lat. No offense, men det skulle jag kunna bli iaf, om det är för lite att göra och för enkelt.

Ang boende har jag inte en susning om bra lösning, men det är ju närmast otroligt att det ska vara så mongosvårt att hitta vettigt boende för vettiga vanliga människor i Sthlm. Mög. (Själv ska jag flytta till Shanghai om en månad, mnen får hjälp av en typ leta-lgh-mäklare, puh.) Antar att det är osannolik bonn-tur eller en nyss avliden fasters arv som är typ de enda lagliga "hjälpmedlen". Mög igen.

Men vad f-n. "Plötsligt händer det"? Kanske!

Six sa...

Men hallåååää! Shanghai, liksom. Nu är det du som skaffar dig en blogg och berättar allt. Eller ger mig adressen till den redan befintliga! ;)

blue_swede sa...

Hihihi... jag reggade faktiskt en blogg denna månad, men än så länge övningskör jag bara och gör jättetöntiga inlägg för att lära mig hur Wordpress funkar. Tack för ditt tjat! Men jag kanske får återkomma med adressen när jag inte bara typ "Etta, tvåa, testar, testar"... Dock vet jag inte hur modig jag kommer att vara i den. Mer reseberättelse för närmast sörjande, för att hålla kontakten med familjen, typ. Då kanske jag inte vill/vågar skriva om allt... kanske får skaffa en parallell "sanningsblogg" med alla sur- och ångestgrejor? :) För jag är ju (också?) en morrig norrlänning som aldrig är riktigt nöjd, ser det inte lite grönare ut därborta eller???

Six sa...

Ja men dåså. Sätter mig och väntar. Vill läsa båda bloggarna. Sätt igång.

angela sa...

Alltså herre. Det där med att ha en farsa till karl och ba "Nejdu, vi kan inte bo ihop pga skulle implodera av barnsamvaro en vecka i sträck" - hej hej, i samma sits. Plus att jag inte ens pallar 2-3 dagar i sträck. Pallar 2-3tim, sen ba "Näää.."

Framtiden är ljus. HA. HA. MVH "4-ever alone".